Trouw – Vuurceremonie in Doorn

Tijdens de vuurceremonie in Doorn krijgen deelnemers een schoonmaakbeurt voor het energetische lichaam

Het dagblad Trouw schrijft een artikel: Hoe geven mensen in de vakantietijd samen vorm aan hun geloof en hun spiritualiteit? Trouw reist deze zomer het land door. In deze aflevering: een vuurceremonie in Doorn.

Aan weerszijden is het erf omgeven door akkers vol mais. Meer dan manshoog belemmert dat het uitzicht – anders zie je reeën, hier op de Utrechtse heuvelrug. In de tuin aan een weggetje tussen Doorn en Leersum verwelkomt Zaza van Koningsbrugge (51) uit Loosdrecht de deelnemers.

 

Het is nog licht, bleekjes is achter het huis de maan al te zien. Vandaag is ze op haar grootst. Het is de Volle Maan van de Hazelaar, aldus de uitnodiging. Daarin stond dat men de afstandsregels in acht moest nemen, maar terwijl Nederland op de Europese corona-atlas donkerrood kleurt, omhelzen de bezoekers elkaar innig. De meesten kennen elkaar.

Een schoonmaakbeurt voor het energetische lichaam

Met een crème brûlée-brandertje steekt Van Koningsbrugge een bosje droge salie aan. Met de rokende bladeren volgt ze de contouren van het lichaam van Barbara Blok (44) uit Driebergen, die eerst haar armen ten hemel heft, de ogen gesloten. “Je hebt een fysiek lichaam en een energetisch lichaam. Dat laatste krijgt een schoonmaakbeurt, het is een douche voor de geest.”…………….

Beeld Herman Engbers en tekst: dagblad Trouw. Lees meer op de webiste van Trouw

 

Trouw – Vuurceremonie in Doorn