Wie is Barbara

 

Wie ben ik 

Ik ben Barbara Blok; moeder, wandelcoach, kindercoach/ (kinder) yoga therapeut, Rots en water trainer en ik geef ook nog Reiki. 

Na jaren lang lesgeven in het (speciaal) basisonderwijs in binnen en buitenland, ben ik gaan ontdekken waar werkelijk mijn kracht ligt. Dat is mensen in hun kracht zetten, door middel van bewustwording, met het lichaam als ingang.

Omdat het effect van yoga in mijn eigen leven zo groot is, ben ik spelenderwijs mijn ervaring gaan doorgeven tijdens mijn werk en het effect was groter dan ik ooit durfde te dromen!

Er deed zich de gelegenheid voor om 2 kinderen uit het speciaal onderwijs te begeleiden die graag wat meer rust en concentratie wilden in hun leven. We zijn samen met de moeder op zoek gegaan en kwamen er achter dat yoga hetgeen was waarmee ik het gezin het beste kon helpen. Het was wonderlijk wat er gebeurde tijdens de lessen. Iedere les leken de kinderen meer diepgang te vinden in de oefeningen en je zag de concentratie toenemen. Het meisje dat nog geen 3 minuten geconcentreerd kon mee doen zei na een paar lessen hoe fijn het was en dat ze het liefst wilde slapen. Omdat het effect zo groot was, bleef de moeder een lange periode vanuit Nieuwegein naar Driebergen rijden voor de lessen.

Omdat ik zelf en mijn omgeving zoveel baat hebben bij het feit dat ik yoga doe, besloot ik om de Sanswita yoga opleiding in Bilthoven te gaan doen. Een mooie verdieping en aanvulling op de kinderyoga opleiding van Jip en Jan en de Rots en water training. Daarnaast heb ik ook nog 2 jaar lang opleiding gevolgd bij Mens en Intuïtie. Door opleidingen te blijven doen, verdiep ik me nog meer in yoga/ meditatie/ energiewerk en alles wat daar mee te maken heeft. Dit geeft voeldoening, wat ik met veel liefde en plezier doorgeef. 

Inmiddels doe ik met veel plezier wandelcoaching waarbij ik al mijn kennis en ervaring inzet. Iedere keer ben ik weer verbaast van de wonderen die plaatsvinden! Het geeft voldoening om mensen weer te verbinden met de diepere laag in zichzelf en de omgeving, dat wat er werkelijk toe doet in het leven. De natuur is hierbij een magische ondersteuning! 

Nieuwsgierig wat yoga/ Reiki voor jou kan betekenen? Neem dan contact met me op!

Het lijkt me leuk om je te ontmoeten!

OPLEIDINGEN

Rots en water, Basisschool breed, Gadaku instituut

Sanswita yoga opleiding, Bilthoven

Mens en Intuïtie, Amersfoort

Pabo, Marnix Academie

Deugden workshop, Dolfijn wellness

Gordon Methode en Mindfullness, Eveline Zoomers

Intuïtief ouderschap, Loving Nature

Levensfase training, SBI Worklife

Geef me de 5, omgaan met autistische kinderen

Opleiding tot kindertherapeut, Jip en Jan

Opleiding kindercoach, BGL en partners

Rots en water, weerbaarheidstrainig, Gadaku instituut

Reiki 1 en 2